Babeczki batatowe z makrelą

Drukuj
Babeczki batatowe z makrelą mogą wydać się dziwnym połączeniem, ale nie w dzisiejszym wydaniu. Super przepis na przekąskę w ciągu dnia. Zawiera węglowodany w postaci batata oraz białko z makreli. Pożywne, odżywcze, proste i przede wszystkim smaczne. Wypróbuj dzisiejszy przepis i daj mi znać czy takie połączenie Tobie smakuje.

Składniki:

  • batat
  • cała makrela wędzona
  • ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy Indyjskie curry
  • sól (ilość do smaku)
  • pieprz czarny (ilość do smaku)

Obieramy batata i gotujemy go na parze lub we wodzie do miękkości. Obieramy makrelę ze skóry oraz z ości. Kolejno do miski wkładamy ugotowanego batata, obraną makrelę, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawę, sól, pieprz oraz 2 jajka. Całość blendujemy na jednolitą masę. Następnie przekładamy do foremek, posypujemy czarnuszką (opcjonalnie) i pieczemy w 180°C ok 20 minut. 

Czas pieczenia zależy od wielkości/głębokości foremek. Im większa tym czas się wydłuża.

Smacznego.

Zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, płaski brzuch ćwiczenia, modelowanie sylwetki, indyjskie curry, babeczki batatowe, batat

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *