Blender Russell Hobbs & koktajl

Zacznę może najpierw od przedstawienia mojego nowego urządzenia czyli blendera z firmy Russell Hobbs Mix & GO.

Miałam takie szczęście, że dostałam go w prezencie urodzinowym 😀 i bardzo się z tego cieszę bo poprzedni bardzo utrudniał mi życie :/

Sam zamysł tych blenderów jest świetny bo nie trzeba przelewać do innego kubka aby moć zabrać ze sobą do pracy czy też samochodu. Ja przeważnie używam go do koktajli potreningowych oraz do bulletproof coffe.

Jak widać  w zestawie znajdują się dwie flaszki (plastikowe butelki), dwie pokrywki zakręcane, nakładka z ostrzami oraz podstawę z silnikiem.

2

Dużą zaletą tego zestawu jest to, że posiada dwie butelki co w przypadku dwóch osób ułatwia użytkowanie. Drugą zaletą jest to, iż nie ma żadnego guzika ON/OFF i po włożeniu butelki sam blenduje po przekręceniu 😉

Blender posiada cztery ostrze co sprawia, że nawet zamrożone owoce nie są mu straszne 😀

Więcej na temat tego blenderu nie mogę powiedzieć, bo mam go dopiero 3 tygodnie więc w “praniu” okaże się czy jest godny polecenia. Jak narazie sprawuje się OK, choć jeszcze nie robiłam bulletproof coffee (gorąca kawa z olejem kokosowym), przy tym okaże się czy da radę.

Poprzedni mój blender (firma no name) miał problem z mrożonymi owocami oraz przy bulletproof coffe wypadała uszczelka co sprawiało, że po odwróceniu kawa (gorąca!) się wylewała. Możecie sobie wyobrazić moją reakcje na zachlapanie kuchni i siebie gorącą kawą 😉 no właśnie..

To tyle jeśli chodzi o opis blendera, mam nadzieje że będzie dużo lepszy od poprzedniego 😀

Teraz czas na koktajl:

koktajkrussel

  • 1/4 mleka kokosowego
  • 2 plastry zamrożonego ananasa
  • garść zamrożonych malin
  • 2 żółtka
  • woda lub woda kokosowa do rozrzedzenia
  • wiórki kokosowe

całość zblendować 😉

Dziękuje za uwagę, pozdawiam.

Bye 😀

 

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *