Brownie z ciepłą konfiturą malinową

Drukuj
Propozycja na walentynkowe słodkości – czekoladowe brownie z dodatkiem ciepłej korfiturki. Przepis jest podobny do ciasta z mąki kokosowej czyli bardzo prosty i zawiera bardzo małą ilość węglowodanów.  Dodatek ciepłej korfiturki, to “wisienka na torcie”. Całość jest przepyszna, koniecznie wypróbuj.

Składniki:

  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1/2 kostki masła (82%)
  • 1/2 szklanki kakao (niesłodzone)
  • 1/2 szklanki cukru kokosowego
  • 3 jajka
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • ziarna kakaowca (opcjonalnie)

konfitura malinowa:

  • 2 szklanki mrożonych malin
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 1 laska wanilii

Jajka przekładamy do miski, dodajemy do nich masło (rozpuszczone w kąpieli wodnej oraz lekko przestygnięte) i krótko miksujemy (ok. 1 min – 30 sec) do połączenia w jedną całość. Następnie dodajemy do nich kakao, cukier kokosowy, sodę, sól oraz mąkę i ponownie miksujemy. Utworzoną masę przekładamy do foremki (8×20), wierzch posypujemy opcjonalnie ziarnami kakaowca. Kolejno ciasto wkładamy do piekarnika (nagrzanego do 180°) i pieczemy 20 minut.

Konfitura: Do garnka przekładamy mrożone maliny, przykrywamy przykrywką i gotujemy na małym ogniu. Po rozmrożeniu malin, dodajemy do nich ksylitol, laskę wanilii (ziarenka) i dalej gotujemy, aż do momentu uzyskania odpowiedniej gęstej konsystencji.

Ciasto gotowe, konfitua gotowa – smacznego :*

Paulina Targańska, trener personalny, zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, ciasto z mąki kokosowej, brownie z malinami

 

POLECANE

Pieczeń z wątróbki drobiowej

Murzynek PALEO

MODELOWANIE POŚLADKA w 15 min | #6

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *