Chleb z kaszy gryczanej niepalonej

Drukuj

Najlepszy chleb bezglutenowy

Filmik dla tych,  którym wydaje się że upieczenie domowego chleba jest lada wyzwaniem.

Mam dla was prosty, smaczny i przede wszystkim zdrowy sposób na chleb.

Składniki:

  • kasza gryczana niepalona 500 g
  • sól himalajska lub kłodawska
  • woda ok 700 -1000ml
  • opcjonalnie: czarnuszka oraz czosnek niedźwiedzi

Zapraszam do oglądania.

 

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Komentarze

  1. Mam zamiar zabrać się za ten chleb jutro, czyli moczenie kaszy. Paulina czy tak samo można zrobić chleb z kaszy orkiszowej?

  2. Nie mam pojęcia? nigdy nie próbowałam. Gryka po namoczeniu roobi się kleikowata tzn. wydziela śluz, a jak jest z orkiszową to nie wiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *