Babeczki owsiane z truskawkami

Szybkie babeczki owsiane z truskawkami. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy połączyć wszystkie składniki w mikserze i na koniec wyłożyć truskawki. Do babeczek używam mąki owsianej, oczywiście można ją zastąpić inną mąką np. ryżową, a zamiast truskawek użyć malin czy borówek. Natomiast sezon na truskawki się kończy, więc trzeba korzystać, póki jeszcze można. Babeczki zrobiłam w

Krucha tarta z truskawkami

Krucha tarta z truskawkami i koksowym przykryciem. Dzisiejszy przepis jest wykonany z dwóch rodzai mąk: ryżowej i owsianej, które świetnie razem się komponują. Wierzch jest wykonany z białek i wiórków koksowych. Całość smakuje obłędnie, jest to jedno z najlepszy kruchych ciast jakie robiłam do tej pory. Sama się zdziwiłam jak pyszne wyszło. Robiłam go nie

FIT lody czekoladowo-orzechowe

Fala upałów nadeszła, a z nią również ochota na mroźne desery jakimi są lody. Dzisiaj szybki przepis na lody o smaku czekoladowo – orzechowym.  Jest to moja ulubiona forma deserów w okresie letnim, dlatego przygotowałam coś zniacznie zdrowszego niżeli “kupne” lody. Przymierzam się również do zakupu specjalnej maszynki która wspomoże i przyspieszy moją produkcję lodów

RAW Espresso Brownie

Kawowe Brownie bez pieczenia czyli zdrowa alternatywa na czekoladowe ciacho. Bazą w tym przepisie są daktyle, a smaku nadaje oczywiście espresso. Rewelacyjne połączenie czekolady z kawą, sprawia że brownie z daktyli jest nieziemsko smaczne. Koniecznie wypróbuj bo przepis jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia. Wystarczy zblendować składniki i przygotować polewę. Dla smakoszy czekolady i

Lodowy deser kokosowy

Lody kokosowe z dodatkiem orzechów i mięty. Super orzeźwienie na ciepłe i już upalne dni. Uwielbiam lody, a tym bardziej kokosowe. Dzisiaj przygotowałam banalnie prosty przepis, robiony ręcznie czyli bez specjalnej maszyny do lodów. Jest to idealna propozycja na zdrowszą wersję lodów nie tylko dla dzieci. W lato to właśnie lody są u mnie nr.1,

Pudding chia w 5 minut

Szybki przepis na pudding chia. Jeśli tak jak ja nie lubisz czekać, aż nasiona chia napęcznieją i będą gotowe do spożycia to poniższa wersja może Ciebie zainteresować. Jest to ekspresowy pudding chia, który przyrządzam praktycznie codziennie w porze lunchu. Szybko się robi, smakuje rewelacyjnie (oczywiście w zależności od dodatków jakie dodamy) oraz można zabrać go

Bananowiec czekoladowy – szybki przepis

Bananowiec czekoladowy jest to bardzo ekspresowy pomysł na ciasto. Wystarczy jedynie zblednować wszystkie składniki, dodać ubite białko i upiec. Szybko, smacznie i zdrowo. * Ciastko w konsystencji jest bardzo wilgotne. Jeśli nie lubicie wilgotnego ciasta to po prostu należy dodać więcej płatków owsianych lub mąki kokosowej. Składniki: 5 dojrzałych bananów 4 jajka płaska łyżeczka sody

Mazurek wielkanocny z masą makową

Moja propozycja na Wielkanocny stół czyli mazurek z masą makową i bakaliami Jest to mazurek w wersji bezglutenowej na bazie mąki ryżowej i gryczanej, oczywiście można użyć takiej mąki jaką się używa w domu. Składniki na masę: 200 g maku niebieskiego 1 3/4 szklanki ciepłej wody 3 łyżki miodu 1/2 szklanki rodzynek 15 szt suszonych

Ciasto z gruszką i rodzynkami

Ciasto z gruszki i rodzynkami Składniki: 4 jajka szklanka mąki ryżowej pół szklanki ksylitolu płaska łyżeczka sody oczyszczonej 4 gruszki 1/2 soku z cytryny 2 łyżki rodzynków łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu Zaczynamy od obrania gruszek i pokrojenia na mniejsze kawałki. Do gruszek dodajemy rodzynki i polewamy całość sokiem z cytryny oraz posypujemy cynamonem oraz kardamonem.

Batony proteinowe – przekąska po treningu

Batony proteinowe to idealna przekąską zaraz po treningu. Uzupełniają straty energetyczne wywołane wzmożonym wysiłkiem oraz dostarczają białko, które jest niezbędne do prawidłowej regeneracji. Przyznam się szczerze, że poniższe batony to moja pierwsza próba, nigdy wcześniej nie robiłam takich batonów. Wyszły na prawdę smaczne i bardzo szybko się je robi. Składnikiem bazowym są daktyle, które stanowią główne źródło