Makaron konjac ze szpinakiem

Drukuj

Makaron konjac ze szpinakiem

Pomysł na obiad w mniej niż 10 minut. Coś szybkiego, coś smacznego, coś zdrowego. 😀
Wystarczy tylko:

  • 2 garście świeżego szpinaku
  • boczek ok 4-5 plastrów
  • kawałek pora (5 cm)
  • sól himalajska/ morska
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • parmezan
  • makaron konjac (np. diet-food)

Na patelni obsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Kolejno dodajemy do niego pokrojony por i delikatnie podsmażyć. Następnie dodajemy szpinak, wyciśnięty ząbek czosnek oraz przyprawy. Całość chwilę podusić (nie za długo, aby szpinak za bardzo nie rozmiękł).

Maron wyjmujemy z opakowania, przepłukujemy i zalewamy wrzątkiem. Wykonujemy tę czynność w celu podgrzania makaronu. Po kilku minutach odcedzić i wyłożyć na talerz. Na makaron układamy farsz szpinakowy i posypujemy parmezanem.

Obiad gotowy, smacznego 😀

szpinak

 

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *