Naleśnik bezglutenowy

Drukuj
Przepis na naleśnik :

  • jajko
  • 4 łyżki mąki gryczanej
  • 3 łyżki mąki z amarantusa
  • 1/4 łyżeczki sody
  • ok. 1.2 szkl. wody
  • szczypta soli himalajskiej

Wszystko razem mieszamy i smażymy na oleju kokosowym.

Krem śmietanowy: puszka śmietanki kokosowej (Real Thai), ksylitol wedle uznania, laska wanilii. Połączyć wszystko mikserem.

Na naleśniku układamy najpierw śmietanę, a później truskawki.

Smacznego

Poniżej filmik z wykonaniem. 😀

[wpvideo 8wRTk6Jz]

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *