Panna Cotta z musem z mango

Drukuj
Panna Cotta czyli idealny deser na upały. Polecam wypróbować bo jest smaczny i zawiera małą ilość węglowodanów.

Składniki :

  • puszka mleka kokosowego
  • laska wanilii
  • żelatyna/agar
  • mango
  • szczypta cynamonu
  • 1/2 banana
  • 1 łyżeczka ksylitolu

pana2

Zaczynamy od zagotowania mleka kokosowego z laską wanilii. Następnie zdjąć z ognia, dodać 4 płaskie łyżeczki żelatyny i całość dokładnie wymieszać. Przelać do foremek i pozostawić do stężenia (najlepiej w lodówce).

MUS:

Zblendować mango, 1/2 banana, szczyptę cynamonu oraz łyżeczkę ksylitolu.

Na talerzyk wyłożyć panna cotte, polać musem i udekorować listkami mięty.

pana1

Jak widzicie przepis bardzo prosty, zdrowy i przede wszystkim smaczny. 😉

Polecam, Bye 😉

 

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *