Puree kalafiorowe z kolendrą

Drukuj
Szybki i smaczny sposób na kalafior w innej wersji. Dodatek kolendry idealnie dopełnia smak, koniecznie wypróbuj. Świetnie się nada jako przekąska w ciągu dnia lub dodatek warzywny do dania mięsnego.

  • kalafior
  • garść świeżej kolendry
  • łyżka (płaska) oleju kokosowego
  • mała łyżeczka masła 82%
  • pieprz i sól do smaku

Zaczynamy od umycia kalafiora i ugotowania do miękkości (najlepiej w maszynie na parze). Kolejno kroimy w większe kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy olej kokosowy, masło, przyprawy i poszatkowaną kolendrę. Całość blendujemy na jednolitą masę. Gotowe, wierzch można posypać kolendrą.

Smacznego, pozdrawiam 😉

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *