Puree marchewkowe

Drukuj
Proste i szybkie puree marchewkowe. Można spożywać samo jako przekąska w ciągu dnia lub dodatek do głównego dania np. do mięsa, ryby lub z innymi warzywami. Sposobów na wykorzystanie puree marchewkowego jest mnóstwo, osobiście polecam w połączeniu z upieczoną piersią z kaczki (pychota).

Do puree marchewkowego użyłam przyprawy “Indyjskie curry”. Jest to mikstura przyrządzona domowym sposobem. Przepis -> Indyjskie CURRY – domowa przyprawa

Składniki:

  • marchewka 800g
  • 1/2 masła (100g)
  • płaska łyżeczka przyprawy Indyjskie curry 
  • sól do smaku

Marchewkę obrać i ugotować na parzę do miękkości. Kolejno marchewkę wraz z masłem i przyprawami blendujemy na gładką masę. Przekładamy uzyskane puree do naczynia i posypujemy dla ozdoby pieprzem czarnym.

Smacznego 😉

Zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, płaski brzuch ćwiczenia, modelowanie sylwetki, indyjskie curry, domowa przyprawa, puree marchewkowe

Zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, płaski brzuch ćwiczenia, modelowanie sylwetki, indyjskie curry, domowa przyprawa, puree marchewkowe

 

 

 

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *