Rafaello- niskowęglowodanowe

Drukuj

Rafaello w wersji “zdrowej”. Kto lubi kokos i prawdziwe rafaello będzie zachwycony tymi kuleczkami. Najważniejszy składnik tego przepisu, który sprawia że mamy wrażenie, że jemy oryginał w wersji zdrowej to krem kokosowy z firmy COSMOVEDA.

img_5790

Jest to pasta/krem kokosowy, który w lodówce staje się twardy jak lód. W temperaturze pokojowej jest masą plastyczną, idealną do formowania kuleczek.

Potrzebujemy tylko trzy składniki:

  • krem kokosowy
  • migdały
  • wiórki kokosowe

img_5795

Z masy formujemy kuleczki, do środka wkładamy orzech migdała i wierzch posypujemy wiórkami. To koniec naszego wkładu. Można wstawić kulki do lodówki, aby masa trochę stwardniała.

rafaello

rafaello1

W smaku petarda 😀

Pozdrawiam, bye 😉

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *