Roladki serowo-dyniowe

Drukuj
Szybki przepis na roladki z serowo-dyniowym nadzieniem i z rozmarynem. Super połączenie, składniki idealnie się razem komponują, dając naprawdę oryginalny smak.

Składniki:

  • schab (ilość w zależności ile chcemy roladek)
  • masło 82% tł
  • prużona dynia
  • ser feta (w miarę dobry skład jest z LIDLA “eridanous”)
  • rozmaryn
  • sól i czarny pieprz
  • łyżeczka smalcu lub masła klarowanego – do smażenia

Zaczynamy od pokrojenia schabu w plastry i rozpicia każdego “kotleta” tłuczkiem (tak samo jak do schabowych). Kolejno z jednej strony (od środka) posypujemy pieprzem czarnym oraz solą. Następnie kładziemy do każdej roladki 2 łyżeczki dyni, plaster masła, plaster fety i posypujemy rozmarynem.

Paulina Targańska, trener personalny, zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, roladki serowo-dyniowe

Kolejno zawijamy (najpierw składamy boki, potem wzdłuż) i można dodatkowo zawiązać sznurkiem, aby się nie rozleciało w trakcie smażenia.

Następnie rozgrzewamy patelnie i smażymy roladki (na łyżeczce tłuszczu). Tylko lekko podsmażamy wierzch i spód (dosłownie chwilkę), aby się delikatnie zarumieniło. Kolejno przekładamy wszystkie roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku ok 30 minut w 200°C.

Po upieczeniu zdejmujemy sznurki i można jeszcze dodatkowo do ozdoby posypać rozmarynem.

Smacznego

Paulina Targańska, trener personalny, zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, roladki serowo-dyniowe

 

POLECANE

Roladki szpinakowe oraz rodzynkowe

Zupa z dynią (kubański smak)

Gulasz na słodko z bazylią

Jak przetrwać zimę i nie marznąć?

 

 

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *