Tarta szpinakowo-brokułowa

Drukuj
Smaczna i prosta w wykonaniu tarta szpinakowo – brokułowa. Idealna alternatywa dla tradycyjnej pizzy podczas wieczorów piłkarskich 😉

Spróbujcie sami.

Przepis:

  • boczek
  • 1 mała cebulka
  • ząbek czosnku
  • 1 kg szpinaku
  • brokuł
  • pieprz, sól himalajska
  • 4 jaja
  • opcjonalnie parmezan

Na patelni podsmażyć boczek, czosnek oraz pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy 1 kg szpinaku oraz ugotowany brokuł (w różyczkach) i całość smażymy.

Dodajemy 4 żółtka do szpinaku + pieprz i sól +parmezan(opcjonalnie).

W osobnej miseczce ubijamy białko i dodajemy do masy szpinakowo-brokułowej.

Wylewamy na foremkę i piec 20 min w 180°C

 

1

Smacznego i miłego wieczoru.

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *