Wiosenny deser chia z borówkami

Drukuj
Pachnie wiosną. Dzisiaj propozycja na przepyszny deser chia z dodatkiem borówek i migdałów.

Składniki:

  • borówki,
  • pokruszone migdały,
  • mleko kokosowe,
  • nasiona chia,
  • laska wanilii
  • odrobinę erytrytolu (opcjonalnie).

Mleko kokosowe podgrzać w garnku, dodać nasiona chia, laskę wanilii oraz erytrytolu. Następnie wystudzić utworzoną masę. Do kielicha wkładamy na spód borówki następnie pokruszone migdały i wylewamy na to kokosową masę. Włożyć do lodówki, aby całość zgęstniała.

Deser można przyrządzić na święta lub zjeść jeszcze przed.deser

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *