Zapiekane warzywa z fetą i jajkiem

Drukuj
Prosty pomysł na śniadanie białkowo-tłuszczowe czyli zapiekane warzywa z fetą i jajkiem. Wystarczy jedynie pokroić warzywa na mniejsze kawałki, przyprawić, dodać fetę i zapiec. Na poranne gotowanie idealna opcja, ponieważ nie wymaga dużego nakładu pracy.

Składniki użyte do przepisu:

  • 1/2 cebuli lub jedna mała
  • kawałek pora
  • 1/3 papryki żółtej i czerwonej
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 suszony plaster pomidora
  • 1/3 opakowania fety (ok. 50g)
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 jajko (lub więcej)

Wszystkie warzywa oraz fetę pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić ziołami, pieprzem oraz dołożyć do nich olej kokosowy (położyć na wierzch). Całość piec ok 20-30 minut (w zależności od wielkości porcji) w 180°C.

Paulina Targańska, trener personalny, zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, zapiekane warzywa z fetą

Na koniec wbić jajko na sam wierzch (lub jajka) i jeszcze zapiec parę minut (do momentu ścięcia białka). Posolić tuż przed podaniem.

Prosto, smacznie i pożywnie.

Paulina Targańska, trener personalny, zdrowe jedzenie przepisy, skuteczna dieta odchudzająca, dieta bezglutenowa przepisy, zapiekane warzywa z fetą

POLECANE

Suplementacja białka dla aktywnych kobiet

Myśl co chcesz. To TWOJE życie – książkowa motywacja

Krucha tarta czekoladowa z owocami

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *