Zupa z łososiem i fasolką

Drukuj
Zupa z dzikim łososiem i fasolką szparagową. Niezwykła i przepyszna zupa, która może zaskoczyć nie jedną osobę.

Jak większość potraw, powstała przypadkowo i nawet mnie samą smak zadziwił.

Przepis na duży gar zupy.

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki (mix zielonej i żółtej)
  • jedna marchewka
  • jedna mała pietruszka
  • 1/2 pora
  • surowy boczek 300g
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól himalajska, pieprz
  • pietruszka zielona, koperek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łosoś dziki 200g
  • opcjonalnie sos kokosowy (zdrowy odpowiednik sosu sojowego)

IMG_4344

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w małą kostkę. Następnie umieszczamy warzywa w garnku razem z fasolką (fasolce odcinamy niepotrzebne końcówki). Całość zalewamy wodą (trochę ponad poziom warzyw) i gotujemy, aż zmiękną warzywa.

IMG_4985

W między czasie możemy dodać liść laurowy (3 szt), ziele angielskie (3-4 ziarnka), kilka gałązek pietruszki, sól oraz pieprz.

Jeżeli warzywa zmiękną to dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz pokrojony w kostkę i obsmażony boczek. Wyjmujemy gałązki pietruszki i dodajemy pokrojony koperek i listki pietruszki.

IMG_4989

Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę surowego łososia oraz 2 łyżki sosu kokosowego (opcjonalnie). Pogotować jeszcze 5-10 min na małym ogniu i gotowe.

SMCZNEGO

IMG_5012

Pozdrawiam, BYE 😉

Udostępnij i zostaw łapkę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *